Puukerrostalossa on terveellistä ja turvallista asua

Sanotaan, että puutalossa on helppo hengittää. Ja se on ihan totta.

Massiivipuu ei aiheuta ikäviä sisäilmaongelmia, sillä se on luja, tiivis, kevyt ja kosteutta tasapainottava materiaali. Puu hengittää.

Hengittävä ei tarkoita, että talosta tuulee sisään ja ulos, vaan että puu imee huoneilmasta kosteutta ja luovuttaa sitä seinän läpi. Siksi koneellista ilmanvaihtoa voidaan käyttää järkevästi.

Puukerrostalossa ilman kosteus pysyy tasaisena, ja sisällä tuntuu lämpimältä. Puu estää myös bakteerien kasvua.

Puukerrostalossa koko perhe rauhoittuu

Olet varmasti huomannut, että puutaloissa on oma, erityinen tunnelmansa. Tuntuu kuin aika pysähtyisi, eikä kodin lempeästä lämmöstä haluaisi lähteä minnekään.

Tutkimusten mukaan puumateriaali vaikuttaa positiivisesti autonomiseen hermostoon – sydämen syketasoon, hormonieritykseen ja verenpaineeseen. Puu on elementti, joka rauhoittaa ja pehmentää arjen keskellä. Puutalon lämpöön on koko perheen ihana herätä ja nukahtaa.

Pehmeä akustiikka luo pesämäisen tunnelman

Miellyttävä ääniympäristö on usein puun ansiota. Se antaa äänelle pehmeän kaiun ja luo hiljaisia tiloja. Rakennusopin professori Markku Karjalaisen mukaan mukaan asukkaat pitävät puukerrostalon äänieristystä erityisen hyvänä.

 Tyytyväisimmät ihmiset asuvat useimmiten juuri puutalossa. Ne ovat monien mielestä kodikkaita ja persoonallisia.

Paloturvallisuus on huipputasoa

Rakenteellisen palosuojauksen lisäksi ATE-puukerrostalot varustetaan automaattisella ja huonekohtaisella sammutuslaitteistolla, sprinklauksella. Lauetessaan se ei ruiskuta vettä vaan vesisumun, joka tukahduttaa palon tehokkaasti. Järjestelmä ei kastele rakenteita. Massiivipuurunko ei palotilanteessa taivu eikä sorru.

Sprinklausjärjestelmän ansiosta puukerrostalot ovat paloturvallisempia kuin vastaavat betonitalot.