Puu kantaa kestävästi tulevaisuuteen

Ekologiset seikat vaikuttavat valintoihimme yhä enemmän. Asuminen on iso osa arkeamme ja tulevaisuutta. Haluamme asua viihtyisästi ja laadukkaasti, mutta samalla myös vastuullisesti ja ekologisesti – luontoa kuormittamatta ja turhia hiilijalanjälkiä jättämättä.

Asettumalla taloksi puukerrostaloon olet ajatellut näitä kaikkia asioita.

Kestävä puu, kestävä tulevaisuus

Olemme valinneet ATE-kerrostalojen rakennusmateriaaliksi massiivipuun. Tärkein syy on se, että puu on kestävä, ympäristöystävällinen ja vähäpäästöinen materiaali. Voidaan sanoa, että puukerrostalo on kannanotto kestävän tulevaisuuden puolesta.

Tiesitkö, että puukerrostalon hiilijalanjälki on hyvin pieni verrattuna esimerkiksi massiiviseen betonikerrostaloon?

Hyvällä suunnittelulla massiivipuurakenteinen koti myös kuluttaa energiaa vähän. Puutalojen avulla voimme hidastaa ilmastonmuutosta ja leikata rakentamisen hiilijalanjälkeä kymmenillä prosenteilla.

Suomessa metsiä piisaa!

Puunkäytön lisääminen rakentamisessa on helppo ja nopea askel kohti kestävää tulevaisuutta. CLT-massiivipuulevymme ovat peräisin vastuullisesti kasvatetuista metsistä. Valitsemalla ATE-puukerrostalon tuet paitsi kotimaisen, uusiutuvan raaka-aineen käyttöä myös suomalaista puualan osaamista.

ATE-puukerrostalojen huolto on helppoa ja ekologista. Kalliita ja asumista häiritseviä huoltotoimenpiteitä ei välttämättä tarvita vuosikymmeniin.

Kuten 1950-luvun rintamamiestalot olivat aikansa puurakentamisen malliesimerkkejä, edustavat ATE-puukerrostalot 2010-luvun kestävää rakentamista, sukupolvelta toiselle säilyviä koteja.