Konsulintorni näyttää suuntaa

Sundsbergin luonnonkauniille alueelle nousee alueen ensimmäinen omistusasuntopuukerrostalo. Kiinnostus As Oy Kirkkonummen Konsulintornia kohtaan on yllättänyt meidät kaikki positiivisesti.

— Puuta selvästi arvostetaan rakennusmateriaalina sen miellyttävyyden, lämminhenkisyyden, terveellisyyden ja ekologisten arvojen vuoksi. Ja onhan arkkitehdin suunnittelu erittäin onnistunutta ja hintatasokin kilpailukykyinen, sanoo Konsulintornia myyvä kiinteistövälittäjä Oili Rosti-Räty Prime House Oy:stä.

CLT on tulevaisuuden materiaali

Konsulintornin rakentamiskustannukset pidetään kurissa hyvällä suunnittelulla ja tehokkaalla moduulituotannolla. Siinä hyödynnämme ristiinliimatun massiivipuulevyn (CLT) ominaisuuksia.

CLT on tunnettu ja testattu rakennusmateriaali. Se valmistetaan uusiutuvasta puuraaka-aineesta, ja se pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä tuntuvasti. Siksi sitä sanotaan tulevaisuuden rakennusmateriaaliksi.

Pientalomaista yksityisyyttä kerrostalossa

Konsulintornin suunnittelusta on vastannut Arkkitehdit a-live. Pääsuunnittelija on arkkitehti Markku Hedman, joka on modulaarisen asuntosuunnittelun uranuurtajia Suomessa. Hankkeen projektiarkkitehtina toimii arkkitehti Leif Lindegren.

Konsulintorniin haluttiin pientalomaista tunnelmaa. Talon sakaramainen muoto avaa asunnot useisiin ilmansuuntiin ja avoimiin näkymiin. Tämä ratkaisu mahdollistaa sen, ettei asunnoissa ole juurikaan seinien takana naapuria. Pientalomainen yksityisyys on kerrostaloasumiselle harvinaista.

Tyyliltään asunnot ovat skandinaavisia. Kaunista kuultokäsiteltyä puupintaa on näkyvillä sekä asuinhuoneiden sisäkatoissa, että osin myös seinien sisäpinnoissa. Asunnoissa on lattiasta lähes kattoon ulottuvia ikkunoita, mikä tuo luonnon sisälle kotiin.

Alavus Tilaelementit Oy toteuttaa Konsulintornin asuntomoduulit ja vastaa niiden urakoinnista.

Konsulinkaari 7 -kohdetta välittää: kiinteistövälittäjä Oili Rosti-Räty, Prime House Oy, puh. 0400 550 508, www.primehouse.fi.

Katso saatavilla olevat asunnot