ATE toteuttaa Aticon hankkeen Uuteenkaupunkiin

Atico Oy käynnistää ARA-vuokra-asuntotuotantonsa Uuteenkaupunkiin rakennettavalla kahdeksankerroksisella puukerrostalolla. As Oy Uudenkaupungin Fregatti käynnistää neljän talon ja 196 asunnon kokonaisuuden rakentamisen. Pääurakoitsijaksi hankkeeseen valittiin julkisen urakkakilpailun kautta ATE Oy. Kiinnostus puukerrostalotuotantoa kohtaan kasvaa Suomessa koko ajan.

Ympäristöministeriön selvityksen mukaan puukerrostalotuotanto tuplaantuu Suomessa seuraavien kahden vuoden aikana. Valtion taholta edistetään puukerrostalorakentamista voimakkaasti. Kiinnostus puukerrostalohankkeita kohtaan on ollut kasvussa ja uusia toimijoita on tullut mukaan tilaajiksi ja toteuttajiksi.

– Atico Oy on yksi uusista toimijoista, joka on hakenut ARAlta rahoitusta Uudenkaupungin hanketta varten. Hankkeen suunnitelmat ovat korkeatasoiset ja kustannuksetkin ovat kohtuulliset. Atico Oy:n kaltaisia toimijoita, jotka uskaltavat lähteä toteuttamaan myös vapaarahoitteisia kohteita, tarvitaan puukerrostalomarkkinaan lisää, toteaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn kehittämisjohtaja Vesa Ijäs.

ARA antoi myöntävän päätöksen hankkeelle 7.11.2018. Atico Oy on massiivipuisten kerrostalojen rakennuttamisen uranuurtaja Keijo Ullakon ja Alfamark Oy:n omistama yritys, joka tuottaa valtakunnallisesti kohtuuhintaisia vuokrakerrostaloja massiivipuu-tilaelementtitekniikalla.

– Olemme perustaneet Aticon yhtiöksi, joka tuottaa edullisia ja korkeatasoisia vuokrataloja massiivipuusta. Tällä hetkellä suunnitelmissa on käynnistää hankkeet myös Kirkkonummella ja Virolahdella. Tavoitteenamme on kasvattaa yhtiöstä merkittävä vuokranantaja, kertoo Ullakko.

Ullakko kiittelee Uudenkaupungin päättäjiä ja virkamiehiä hyvästä yhteistyöstä ja uskoo kaupungin asuntotarpeisiin tulevaisuudessakin. Loput kolme Fregatin kanssa identtistä hanketta on tarkoitus aloittaa jo ensi vuonna.

– Olen ollut aikoinaan henkilökohtaisesti Uudenkaupungin kanssa hoitamassa kumppanuuskaavoitusta alueelle, johon nyt pääsemme rakennuttamaan ensimmäisen kohteen. Puukerrostalo sopii erinomaisesti juuri tälle keskeiselle, palveluiden äärellä olevalle alueelle, joka yhdistää teollisuusalueen vanhaan kaupunkiin, toteaa Ullakko.

As Oy Uudenkaupungin Fregatti rahoitetaan lyhytaikaisella, 10 vuoden korkotuella. Vuokrataso tulee olemaan noin 13 euroa. Asuntojen keskipinta-ala on 44 neliötä, pääosin kaksioita. Rakennustyöt aloitetaan marraskuun alussa ja asukkaat pääsevät muuttamaan ensi syksynä.

Pääurakoitsijana massiivipuu-tilaelementtien osalta LVIS-töineen toimii Alavus Tilaelementit Oy eli ATE.

– Tänä vuonna käynnistyneen tehtaamme toiminta on käynnistynyt ripeästi. Ensimmäisen hankkeen tilaelementit Kirkkonummen Konsulintorniin ovat jo hyvässä vauhdissa ja Uudenkaupungin hankkeen elementtien rakentaminen aloitetaan tammikuussa. Laajennamme tehdastamme ensi vuoden aikana ja rekrytoimme koko ajan lisää työvoimaa, kertoo toimitusjohtaja Risto Lamminmäki.

Maarakennustyöt hankkeessa toteuttaa vaasalainen MRP Risberg Oy. Ensimmäinen kerros toteutetaan betonisena ja urakoitsijaksi valittiin Uudenmaan Jännepunos Oy. LVISA- ja Sprinkerisuunnittelusta vastaa Granlund Pohjanmaa Oy.

Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit A-Live, pääsuunnittelija Leif Lindegren. Rakennesuunnittelusta vastaa JM-Rakenne Oy ja elementtisuunnittelusta Sweco.

Lisätietoja:

Keijo Ullakko, Atico Oy, puh. 040 549 7250

Risto Lamminmäki, ATE Oy, puh. 040 035 2599

ARA-hankkeen kannalta lisätiedot: kehittämisjohtaja Vesa Ijäs, ARA, puh. 050 5651934