Puurakennuksessa pystyt pitämään yhteyksiä yllä

ATE Oy esittelee Finnbuild-messuilla yleisölle CLT-massiivipuurakennetta, jossa yhdistyvät energiatehokkuus ja mahdollisuus hyvään langattomaan viestintään. Asukkaat arvostavat molempia asioita sen lisäksi, että puu koetaan kodikkuutta lisääväksi materiaaliksi.

– CLT-massiivipuurakennuksessa ei tarvita energiatehokkuuden edistämiseksi metalliseoksia sisältäviä eristekerroksia, jotka ovat suurin syy siihen, että monissa uusissa rakennuksissa kännykät toimivat huonosti, toteaa ATE Oy:n toimitusjohtaja Risto Lamminmäki.

ATE Oy on mukana Helsingin Finnbuild-messuilla 10. – 12. 2018 yhteisosastolla, jossa esillä ovat myös Alavuden Kehitys Oy, Alavus Ikkunat Oy, Alavus Alufront Oy, Sarmaplan Oy, Siparila Oy ja Hoisko CLT.

Osasto on rakennettu CLT-massiivipuusta, jolloin kävijät pääsevät helposti tutustumaan ATEn käyttämään rakennusmateriaaliin. ATEsta messuilla mukana ovat toimitusjohtaja Risto Lamminmäki sekä suomalaisen puukerrostalorakentamisen uranuurtaja, ATEn hallituksen jäsen, yli-insinööri Keijo Ullakko.

Massiivipuukerrostalojen asukkaat ovat korostaneet sekä lämmöntunnetta asuintalossaan että energiatehokkuutta. Lämmitykseen tarvitaan huomattavasti vähemmän energiaa ja euroja.

– Tämän päivän ihmiset arvostavat asumisen terveellisyyden, ekologisuuden ja kustannustehokkuuden lisäksi myös sitä, että kodissa pystyy käyttämään vaivattomasti langattomia viestintäkanavia internetin ja älypuhelimien kautta. Massiivipuukerrostalossa nuo kaikki asiat tulevat samassa paketissa, korostaa Lamminmäki.

ATEn toteuttamissa kerrostaloissa käytetään lämmityksessä hyödyksi uusiutuvia energiamuotoja aina kuin mahdollista. Asiakkaat arvostavat maalämmön ja aurinkoenergian käyttöä.

– Tuotantomme etuna on myös kuivaketjurakentaminen. Asunnot tuotetaan kuivissa tehdasolosuhteissa asumisvalmiuteen ja asennetaan tonteille kuivan kelin aikana. Myös paloturvallisuus on asunnoissamme ensiluokkaista huonekohtaisten sammutusjärjestelmien ansiosta. Massiivipuu on myös paloturvallinen rakennusmateriaali, koska se levymäisenä palaa huonosti ja palotilanteessa rakenteet pysyvät hyvin kantavina pitkään, toteaa Lamminmäki.

Vuosina 2018 – 2020 Suomessa aloitetaan Ympäristöministeriön arvion mukaan 186 puukerrostalon rakentaminen 73 kuntaan.

– Ruotsissa uutisoidaan, että puurakentaminen on siellä uusi normaali. Siihen pitää meidän Suomessakin pyrkiä, sillä puu on jo osoittanut erinomaisuutensa kerrostalojen rakennusmateriaalina, toteaa Keijo Ullakko.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Risto Lamminmäki, risto.lamminmaki@ateoy.fi, puh. 040 035 2599

Hallituksen jäsen Keijo Ullakko, keijo.ullakko@ateoy.fi, puh. 040 549 7250