Luovi ja ATE winwin-yhteistyössä

Ammattiopisto Luovi ja ATE aloittivat tänä syksynä yhteistyön tehdaskiinteistön maisemoinnilla. Jatkosuunnitelmiin kuuluu opiskelijoiden hyödyntäminen muun muassa kiinteistöhuollon tehtävissä.

Ammattiopisto Luovin opiskelijat raivasivat ATEn tehdaskiinteistön tontin elokuussa siistiksi. Toimitusjohtaja Risto Lamminmäki kävi kertomassa yhteistyön kokemuksista Työelämäfoorumissa Seinäjoella.

Kuvissa tonttia ennen ja jälkeen opiskelijoiden maisemointiprojektin:

– Kokeilu herätti meidät näkemään, että tehtaalla on paljon esimerkiksi kiinteistöjen ylläpitoon liittyviä töitä, joihin ei tarvita huippuosaamista. Niissä tehtävissä voimme käyttää Luovin palveluita. Kokeiluprojekti näyttäytyi meille vaivattomana, joten voisimme hyvin etsiä yhteistyökuvioita tulevaisuudessa esimerkiksi kiinteistöhuollon ja logistiikan saralla, toteaa Lamminmäki.

Lamminmäki korostaa, että yritysten kannattaisi aktiivisesti etsiä mahdollisuuksia työllistää monenlaisia osaajia, koska on olemassa myös monen tasoisia työtehtäviä.

– Jos aina puhutaan vain huippuosaajista, se huippu vain kapenee. Yhteiskunnassa on kuitenkin yhä enemmän niitä, jotka tarvitsevat muunlaisen suoritustason työtä. On kokonaisuuden kannalta tärkeää, että kaikille osaajille löytyy tehtäviä. Työn kautta ihminen pysyy mukana yhteiskunnassa, pohtii Lamminmäki.

Koulutuspäällikkö Helena Pahkala toteaa, että oppilaitosten pitää vastata siihen, mitä työelämässä tulee vastaan.

– Yhteistyö ATEn kanssa on hyvä osoitus siitä, kuinka saavutetaan winwin-tilanne. Työnantaja saa apua töihinsä ja opiskelijat aidon työelämäkokemuksen sekä onnistumisen kokemuksia, pohtii Pahkala.

Luovin opiskelijat ovat erityistä tukea tarvitsevia toisen asteen opiskelijoita. ATEssa he toteuttivat tontin maisemointiprojektin ryhmätyönä opettajan ja ohjaajan johdolla.

– ATEn tehtaan pihatöissä löytyi tekemistä jokaiselle raivaustöistä horsmien nyppimiseen ja kivien kantamiseen. Opiskelijat kokivat työt mielekkäiksi eikä kukaan valittanut, vaikka tehtiin kovasti töitä, kertoo ryhmää ohjannut ammatillinen erityisopettaja Juha Saarimäki.

Luovin opiskelijat tekivät myös elokuiseen ATE-päivään tehtaan ylijäämäpuusta avaimenperiä lahjoiksi seminaariin osallistuneille.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Risto Lamminmäki, risto.lamminmaki@ateoy.fi, puh. 040 035 2599

Koulutuspäällikkö Helena Pahkala, Luovi, helena.pahkala@luovi.fi, puh. 040 3193 739

Ammatillinen erityisopettaja Juha Saarimäki, Luovi, juha.saarimaki@luovi.fi, puh. 040 3193 737