Aten koulutukseen osallistuvat Camilla ja Erno

ATE kouluttaa 20 työntekijää tehtaalleen

Alavus tilaelementit Oy rekrytoi tehtaalleen 20 työntekijää, joiden työvoimapoliittinen koulutus käynnistyi tällä viikolla.

ATEn tehtaan toiminta käynnistyy alkukesästä, jolloin aloitetaan Kirkkonummen hankkeen elementtien tuotanto. As Oy Kirkkonummen Konsulintorni on Suomen ensimmäinen omistusasuntokerrostalokohde, joka rakennetaan puusta CLT-tekniikalla.

— Nyt käynnistyvässä noin viisi kuukautta kestävässä koulutuksessa koulutetaan talotekniikan, elementtien ja kalusteiden asentajia sekä osaajia materiaalihallintoon. Hakijoita koulutukseen oli 114, joista saimme meille oikein hyvän porukan kasaan, toteaa toimitusjohtaja Jari Pajala.

Koulutuksen aloittavat henkilöt ovat Alavuden ympäristöstä, iältään kaikenikäisiä sekä miehiä että naisia. Myös koulutustausta vaihtelee.

— Iällä, sukupuolella tai koulutustaustalla ei ole merkitystä, jos asenne työn tekemiseen on oikea, korostaa Pajala.

ATEn alkuvuodesta hankitut tuotantotilat sijaitsevat Alavuden Rantatöysän puuseppäkylässä.

— Meillä on hyvät lähtökohdat aloittaa ja kehittää toimintaa Alavudella. Puuseppäkylässä pitkään toimineet puutuoteteollisuuden yritykset, muun muassa Alavus Ikkunat Oy, antavat hyvät mahdollisuudet teolliseen yhteistyöhön, kertoo Pajala.

Toimitusjohtaja uskoo puukerrostalotuotannon mahdollisuuksiin Suomessa. Puukerrostaloasuminen on kasvattanut suosiotaan muun muassa asiakkaiden lisääntyvän ympäristötietoisuuden myötä. Viime aikoina on noussut voimakkaasti esiin erityisesti muovin käyttöön liittyvät ongelmat.

— Meidän vahvuutenamme on juuri se, että emme käytä esimerkiksi rungossa höyrynsulkumuovia ja teippejä. Massiivipuuta käytetään runsaasti, niin seinissä, lattioissa kuin katoissa. Muovittomuus on osa vastuullista rakennusprosessiamme, korostaa Pajala.

Mitä odotuksia koulutukselle ja ATElle

— Odotan saavani tietopuolisesta koulutuksesta hyvän pohjan matkalla ammattitaitoiseksi modulintekijäksi ja työntekijäksi, kertoo 25-vuotias moottoriurheilua harrastava Camilla Asunmaa Alavudelta.

— Odotan oman ammattitaitoni päivittämistä ja tietenkin hyvää työpaikkaa, toivoo 29-vuotias kalastusta ja tietokoneita harrastava Erno Peltomäki Alavudelta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Pajala, jari.pajala@ateoy.fi, puh. 040 631 6236

ATE eli Alavus Tilaelementit Oy valmistaa ja rakentaa puukerrostaloja ekologisista ja laadukkaista rakennusmateriaaleista. ATE-puukerrostalot valmistetaan teollisesti asuntomoduuleista, joiden runkorakenne on ristiin liimattua CLT-massiivipuuta. Tuotantolaitokset sijaitsevat Rantatöysän perinteikkäässä puuseppäkylässä, jossa puunjalostusta on harjoitettu jo 100 vuotta. ATEn omistajina on pohjalaisia yrittäjiä.